It’s been a while..

It’s been a while..

Juni. Bijna halverwege 2023, en maar een handje blogposts geschreven. En eerlijk, ik heb geen van alle blogposts gedeeld op mijn Instagram of andere sociale media platforms. Op dit moment hou ik het bloggen een beetje voor mezelf, ofzo. Hierbij toch een korte recap van de afgelopen maanden.

Maart.
In maart was mijn laatste blogpost de vlog van de City Pier City 5km. Na de City Pier City wilde ik mezelf wagen aan een 10km schema. Ja, amper een maand voor de wedstrijd. Niet mijn slimste beslissing, en eentje die uiteindelijk ook niet was gelukt. Ik heb één week een schema gedaan via de Garmin app, waar een fout in bleek te zitten met het omrekenen van kilometers naar miles. Volgens dat schema zou ik in week 7 zo’n 20x800m moeten lopen met nog wandelblokjes tussendoor. Dat zou neerkomen op een halve marathon(!!) in 10km schema. Da’s niet helemaal de bedoeling. Daarna heb ik nog een paar weken Start To Run geprobeerd, maar wederom vond ik dat schema véél te eentonig.

April.
De drukte op werk is officieel begonnen. De periode waarin ik vorig jaar keihard uitviel. Dit jaar wilde ik dat voorkomen, dus heb ik de afspraak kunnen maken dat ik uiterlijk om 12:30 naar huis kon. Gelukkig heb ik daar amper gebruik van hoeven te maken en viel de piek oprecht mee in vergelijking met vorig jaar.

Begin april stond gelijk de kwart marathon op het programma. Race day was koud en lichtelijk nat. Niet het weer wat ik alle voorgaande edities heb meegemaakt. Wél ideaal loopweer! Ik heb een lekker PR in de pocket gekregen, ondanks dat ik maar 3 weken half getraind had. Heerlijk gevoel was dat! Eind april sloeg opeens de warmte toe en liep ik nog een 5km wedstrijd samen met Maike, iemand die ik ken via Instagram en heel toevallig in de buurt blijkt te wonen. Een wedstrijd van een atletiekvereniging is trouwens wel weer een hele nieuwe ervaring. Je merkt dat de deelnemers véél meer loopervaring en snelheid hebben. We eindigden van de hardlopers bijna als laatste, maar het belangrijkste is dat we genoten hebben! Deze wedstrijd was trouwens voor het goede doel: Make A Memory. Stadsgenoot Jeffrey Duyvestein is op de hele vroege ochtend van het evenement begonnen aan een 105km lange ultra run om geld op te halen voor dit prachtige doel. Diep respect voor deze prestatie! Als ik het goed heb begrepen komt er nog een mini docu/aftermovie aan.

Mei.
Mei was de maand waarin ik begon met een nieuw trainingsschema. Het endurance schema van Have A Good Run. Ik heb al tweemaal eerder een schema op dat website besteld, en was ervan overtuigd dat dit weer een succes zou worden. Het schema? Dat is absoluut een goed schema! Al denk ik dat ik, gezien de drukte die ik ervaar op werk, toch beter had kunnen kiezen voor het “Chronisch tijdgebrek” schema. Maar, al doende leert men. Ik bekijk per week welke trainingen ik wel of niet doe en bewaar verder het schema lekker voor de periode na de halve marathon. Misschien wel leuk ter voorbereiding van de Bruggenloop! Voor nu was het in mei even “too much”.

In Mei heb ik trouwens nog een wedstrijd gelopen, de Omloop in Ter Heijde, waarbij een groot deel van de route over het strand ging. Uitdagend, want ik had nog nooit over het strand hardgelopen. Neem daar na kilometer één een flinke stortbui met onweer bij, en het werd de meest uitdagende loop die ik ooit had gelopen. 😉

En dan is het juni.
De maand dat ik jarig ben (33!!!). De maand dat de drukte op werk tot zijn einde begint te komen. De maand waarin ik straks heerlijk twee weken vakantie heb. Ik blijf gewoon thuis, maar die rust heb ik even nodig. Het hardlopen, ga ik vanaf half juni weer opbouwen van 2 naar 3 a 4 keer per week. Mijn halve marathon schema (die ik wederom via Have A Good Run heb gekocht) begint begin juli en duurt welgeteld 15 weken!! Als dat geen goede voorbereiding is, weet ik het ook niet. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in om weer te knallen!

Wat zijn jouw plannen de komende maanden?

Delen:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *