Trainingsdagboek #02

“Een paar weken later, en nu pas trainingsdagboek nummer twee?!” Ja, ik hoor je denken, jij was toch zo hard bezig met plannen om niet meer zo vast te houden aan motivatie? Yes, dat klopt. Deze periode niet hardlopen had een fysieke reden. Omstandigheden op een vervelend moment. Ik heb er even uit gelegen met een pijntje, later hier meer over.

Donderdag 20/10/2022: Hardlopen week 2, training 1.
De eerste training van week 2. Deze training heb ik een dagje later dan gepland gelopen. De exacte reden weet ik eigenlijk niet meer zo goed. Ik weet ook niet precies meer hoe ik me voelde of hoe de training ging. Dit moet ik eigenlijk na iedere training even in mijn notities gaan zetten.

De training bestond uit 5 minuten inlopen en 8 intervallen van 2 minuten hardlopen afgewisseld met 1 minuut wandelen. Ik liep 3,75km in 29:06.

En toen was het even over met de pret. Op de zaterdag wilde ik weer gaan hardlopen, maar ik werd ‘s morgens wakker met iets wat leek op een verrekte spier aan de achterkant van mijn knie. Het voelde héél vervelend. Het kon geen hardloop gerelateerde blessure zijn, want dan had ik er een dag eerder al last van gehad moeten hebben, toch? Ik denk dat ik een verkeerde beweging heb gemaakt in mijn slaap. Ik besloot om voor de zekerheid mijn rust te nemen en even alleen te wandelen voor zo pak en beet twee weken. Niks forceren, want ik wil niet langdurig eruit liggen.

Weektotaal kilometers: 3,75KM

Maandag 31/10/2022: Sportschool warming-up, loopband.
Fast forward naar twee weken later. Geheel pijnvrij en dus tijd voor een korte oefening op de loopband. Ook na die training bleef ik pijnvrij. Ik heb het idee dat de kilometers op de loopband totaal niet kloppen, dus neem deze statistieken met een korreltje zout. Ik liep 1,73km in 15:00.

Woensdag 03/11/2022: Hardlopen week 2, training 1.
Vandaag besloot ik een nieuwe poging te wagen met week twee. Intussen was de temperatuur gedaald naar waarden waarbij ik mijn dunne jasje moet aantrekken. Zéker omdat ik nog relatief korte intervallen loop. Deze training ging oprecht heel erg goed. Ik zat lekker in mijn vel, de zon scheen, ik had niks te klagen! Wel liep ik iets langzamer dan twee weken geleden maar dat is oké, het is geen wedstrijd!

De training bestond uit 5 minuten inlopen en 8 intervallen van 2 minuten hardlopen afgewisseld met 1 minuut wandelen. Ik liep 3,67km in 29:05.

Vrijdag 05/11/2022: Hardlopen week 2, training 2.
Nog steeds volgens planning train ik op de vrijdag. Ik had moeite met mezelf de deur uit te krijgen, maar toch is me gelukt om dit te doen! Ik mocht oprecht trots zijn op mezelf. Toen ik de deur uit ging begon ook precies het zonnetje te schijnen. 🙂 Op de planning stond 5 minuten inlopen, 4x 4:00 hardlopen met 1 minuut rust. Deze training voltooide ik met 3,31km in 25:06! Ik had genoten en nam wederom een mok warme chocolademelk met slagroom.

Zondag 07/11/2022: Hardlopen week 2, training 3.
De eerste keer dat ik écht de meeste moeite heb om de deur uit te gaan. Sinds ik op ben gestaan is er geen uur geweest waar geen regen is gevallen. Het is dus grijs en nat. Toch is het mezelf wéér gelukt. Ik kwam wel tot aan mijn sportbh aan toe doorweekt thuis, maar de run ging nog best lekker. De eerste drie intervallen had ik wind en regen in de rug. De laatste drie intervallen waren pittig te noemen, want toen was ik omgekeerd.

Op de planning stond 5 minuten inlopen en 6x 3:00 hardlopen met 1 minuut rust. Deze training voltooide ik met 3,31km in 25:06!

Weektotaal kilometers: 10,71KM

Overige activiteiten:
Op de dinsdag heb ik een yoga activiteit gedaan van een kwartier in de NTC app. Maandag tot zaterdag heb ik elke dag nog een stukje gewandeld. Zeven dagen actief geweest? CHECK!

Focus voor week 3:
In week drie wil ik kijken of ik een schema kan maken met spierversterkende oefeningen speciaal voor hardlopen. De focus dus op flexibiliteit, benen, billen en core.

Wil je mijn trainingen volgen? Volg me dan op Strava! Hoe was jouw trainingsweek?

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *