Soms zit het mee, soms zit het tegen. Time to level up!

Na weken actief zijn, lekker hardlopen, blij verrast te zijn over mijn progress met hardlopen, kwam daar de twist. Dat moment waarvan je niet hoopt dat het komt, maar het toch gebeurt. Nee, geen langdurige blessure. Ik werd grieperig en heb voor mijn eigen gezondheid zo’n drie weken niet kunnen hardlopen.

Ziek zijn, het hoort natuurlijk een beetje bij het seizoen. Maar aangezien ik in december al een week met koorts plat had gelegen had ik niet verwacht dat ik nóg een virus op zou pikken. Deze begon eigenlijk heel vreemd. Ik had de eerste twee weken vooral last van spierpijn en hoofdpijn (en veel negatieve zelftesten). Niet zo erg dat ik niet kon werken, maar wel genoeg dat mijn lichaam riep “Astrid, jij hebt rust nodig!”. Het was eigenlijk als een verkoudheid die nog niet wilde doorzetten. En jahoor, in de derde week, van 12 februari tot 17 februari kwam die verkoudheid dan eindelijk tóch door. In eerste instantie dacht ik zelfs dat het corona was, maar mijn GGD test en de lading zelftesten bleven negatief aangeven. Oh well, ik voelde me absoluut niet sterk genoeg om te hardlopen. Ik voelde me na werk ook dusdanig moe dat ik niet de behoefte had om te hardlopen. Het was me allemaal eventjes te veel de afgelopen weken. 😉

Precies toen ik me weer goed genoeg voelde om mijn hardloopschoenen aan te trekken, kwamen storm Eunice en Franklin om de hoek kijken. Na drie weken eruit te hebben gelegen gelijk een weekend in storm hardlopen? Lijkt me verre van verstandig. Ik ben met hardlopen gestopt na week 5, training 1. Hopelijk is de storm morgen zo goed als verdwenen en kan ik de hardloopschoenen weer aantrekken. Ik heb besloten terug te gaan naar week 3, training 2. Waarom training 2? Zodat ik mijn trainingsweken nog steeds op de zondag kan starten.

Deze week heb ik vakantie en ga ik voor mezelf een goed plan opzetten wat betreft hardlopen, krachttraining en mijn eetpatroon. Dit laatste omdat ik het stiekem best wel zonde vond dat ik vorige week mijn drie maanden oude spijkerbroek niet meer dicht kreeg. Ennuhhh, om alvast een spoiler weg te geven: ik ga me vrijdag aanmelden bij de Basic Fit!

Hoe waren jouw weken? Ben jij nog wel een beetje gezond gebleven? 😉

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.