Trainingsdagboek #05

Trainingsdagboek #05

Trainingsweek 5 stond deze week op de planning. Helaas ging deze week iets anders dan gepland en had mijn lichaam behoefte aan een flinke dosis rust. Verder dan training 5,1 ben ik deze week dus niet gekomen. Shit happens, laten we maar zeggen.

Zaterdag 29/01/2022: Hardlopen week 4, training 3
Twee trainingen achter elkaar staan er deze week op de planning. Misschien niet het slimste plan, maar we gaan het meemaken. 🙂 Vandaag was namelijk de eerste aaneengesloten duurloop, de 3km. Of nouja, je mocht zelf bepalen of je deze in intervallen zou lopen of gewoon aaneengesloten. Whatever floats your boat zegmaar. Ik koos ervoor om hem aaneengesloten te lopen. Ik had geen tijdsdoel voor ogen, mijn doel pas puur rustig lopen. Dat rustig lopen was nog een probleempje: door de flinke wind in de rug ging ik natuurlijk kneiterhard! Al snel had ik dus geen idee meer of mijn rustig-lopen doel zou gaan lukken. Pas na zo’n 1,7km draaide ik om en had ik de wind tegen. Maar, ook toen ging ik te snel naar mijn idee. Toen ik klaar was zag ik dat ik mijn hartslag netjes rustig heb weten te houden. Mission accomplished. Ik liep inclusief warming-up 3,52km in 26:05 minuten.

Zondag 30/01/2022: Hardlopen week 5, training 1.
De eerste training van week 5. Ik had geen spierpijn van de vorige dag, dus ik wilde van deze training echt een knaller maken! Gas erop! Deze training was een enorm leuke. Ten eerste scheen de zon, en ten tweede waren de intervallen lekker afwisselend: 8 minuten, 6 minuten, 4 minuten, 6 minuten en dan als laatste weer 4 minuten. Ik wist gedurende de training wel dat ik hard ging, maar dat ik zo hard ging dat ik een PR zou neerzetten op de 5 kilometer? Dat had ik even niet verwacht! Ik dook op de 5km onder de 35 minuten, en mijn nieuwe PR staat op dit moment dus op 34:57. Helaas is dit geen wedstrijd PR maar wauw, ik ben trots op mezelf! In totaal liep ik inclusief de warming-up 5,32km in 38:06 minuten.

Tot zover dus mijn enorm korte trainingsdagboek. Om het nog even duidelijker te maken: ik heb de hele week last gehad van een griepachtige spierpijn zonder echt andere griepverschijnselen te hebben. Hoewel, ik had hoofdpijn en was vermoeid. Ik heb twee zelftesten gedaan, want je weet het maar nooit, maar beiden waren negatief. Naar mijn idee heb ik de afgelopen weken vrij veel van mijn lichaam gevraagd door geen enkele volledige rustdag te nemen. Dinsdag 8 februari is de laatste dag voor mijn 30 dagen 10k wandelen badge van Garmin, daarna geef ik mezelf elke zaterdag een volledige rustdag. Ondanks dat ik nu (vrijdag 4 februari) al geen spierpijn meer heb, geef ik mezelf wat extra rust en doe ik zondag de laatste training opnieuw.

Focus voor volgende week
De draad weer oppakken na mijn week hardlooprust, de badge op dinsdag halen, en werken aan mijn kracht en stabiliteit.

Hoe was jouw trainingsweek?

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.