Trainingsdagboek #04

Trainingsdagboek #04

Trainingsweek 4 van de 11 is klaar. Een week waarin ik het even wat moeilijker had om mezelf te motiveren en last had van uitstelgedrag. Bijna viel ik terug in een oud patroon, bíjna. Toch heb ik mezelf weten te herpakken en alle trainingen kunnen volbrengen.!

Zaterdag 22/01/2022:
De welbekende zaterdag voor de stappendoel challenge: ik heb hem opnieuw gewoon gehaald. Deze zaterdag moest ik verf halen bij de bouwmarkt. Ik kon de metro pakken, of de fiets, maar dat is niet de meest ideale manier voor mijn stappendoel. Kortom, ik ging wandelen. Nadat ik de verf had gehaald liep ik nog even naar een supermarkt waar ik normaal gesproken weinig kom, en zo was mijn rondje compleet. Nog twee zaterdagen te gaan tot ik de badge binnen heb!

Zondag 23/01/2022: Hardlopen week 4, training 1.
De eerste training van week 4. Deze zondag begon ik met verven van een kast dus ik was al vroeg in de weer. dit deed ik bewust zodat ik in de middag nog even kon knallen tijdens mijn rondje hardlopen. Dit weekend was de “January Weekend 5k” van Garmin. Ik kwam aan het einde van de training nét 250 meter tekort voor een 5km, dus heb die er natúúrlijk gewoon even achteraan gelopen. Ik liep 5,01km in 36:46 minuten en plofte moe maar voldaan op de bank.

Maandag 24/01/2022:
Maandag was een rustdag, wel netjes mijn stappendoel gehaald.

Dinsdag 25/01/2022:
Vandaag stond training 2 op de planning. Ik heb eigenlijk altijd de keuze om dit op een dinsdag óf woensdag te doen. Ga ik voor woensdag, dan moet de andere run op vrijdag. Ga ik op dinsdag, kan ik voor de derde run weer kiezen tussen donderdag of vrijdag. In de meest ideale situatie loop ik op zondag, dinsdag en donderdag. Vandaag had ik simpelweg geen zin en koos ik voor de woensdag.

Woensdag 26/01/2022:
Daar was ‘ie, de dag waarvan ik wist dat die een keer zou komen: de échte motivatieloze dag. De dag dat ik het idee had dat ik mezelf in oude patronen zou brengen en de rest van de week lekker comfortabel op de bank zou blijven. Ik had dus ook mijn run uitgesteld, want ik kreeg mezelf écht niet de deur uit. Helaas.

Donderdag 27/02/2022: Hardlopen week 4, training 2.
Motivatieloze dagen, ik moet ze misschien toch wel vaker gaan hebben. Want ondanks dat ik mijn rondjes uitstelde, heb ik vandaag wel echt een méga goede run gehad. De eerste helft had ik flink de wind tegen, maar gek genoeg liep ik toch harder dan verwacht. Toen ik halverwege omkeerde en de wind in de rug had, leek het alsof ik vloog en heb ik een paar intervallen zelfs onder de 6:00 gelopen, met de snelste op 5:45 per km, whoooops! Ik had volgens Strava een PR gelopen op de 400 meter, halve mijl én hele mijl. Als kers op de taart begon de zon te schijnen toen ik klaar was met hardlopen. Dit was toch echt wel de beste run in maanden tijd! Ik liep 3,91km in 29:06!

Vrijdag 28/02/2022:
Omdat ik deze week nog maar twee trainingen had gedaan had ik een keuze: óf vandaag lopen (en dus twee dagen achter elkaar), óf morgen en zondag lopen (idem). ik had in eerste instantie vandaag in gedachte, maar helaas was mijn planning daar toch iets te druk voor. Ik heb er namelijk echt een hekel aan om in het donker te moeten hardlopen. Ik kan dus niet wachten tot de dagen weer langer worden en ik met gemak om 18:00 weer naar buiten kan. Helaas duurt dat nog wel minstens een maand. Hoe mijn weekend is afgelopen? Dat lees je volgende week pas!

Focus voor week 5:
In heel de maand januari heb ik géén stabiliteitsoefeningen en krachttraining gedaan. Ik zet dit groot in mijn agenda als doel voor februari.

Hoe was jouw trainingsweek?

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.