Trainingsdagboek #03

Trainingsdagboek #03

Trainingsweek 3 is klaar. Ik vind het supertof om te zien hoe ik nu al bijna een maand lang mijn routine vasthou en structureel 3x per week hardloop. Realistisch gezien wéét ik dat er een week aan komt dat het een keer niet lukt. Is het niet door drukte, dan is het wel door sneeuw of ijzel (mochten we dat überhaupt nog krijgen dit jaar). Hierbij mijn overzicht van de afgelopen week!

Zaterdag 15/01/2022:
Net als vorige week is de zaterdag de moeilijkste dag voor mij om mijn stappendoel te halen voor mijn 30-dagen-10,000-stappen-badge. Deze zaterdag was het gelukkig een stuk beter weer dan vorige week. De zon scheen, dus ik ging even een ommetje maken. Een beetje dansen in de woonkamer erbij en je zit toch vrij snel aan de 10,000 stappen. Mission accomplished, voor deze week dan..

Zondag 16/01/2022: Hardlopen week 3, training 1.
Ik werd zondag wakker met lichte buikpijn en vermoeidheid, en jahoor: mijn maandstonden begonnen een dag eerder dan verwacht terwijl ik vrijdagavond nog de laatste pil had genomen. Toch heb ik lekker mijn training gedaan. Ik had een hogere hartslag en liep minder snel, gek toch, hoe iets als menstruatie gelijk effect heeft op je lichaam?! Het is wel heel boeiende informatie om te zien in mijn Garmin app. De training die ik deed was 5x 4:00 met 1:00 rust ertussen. Ik liep 3,81km in 30:06. De tweede helft van mijn training liep ik trouwens wel een stuk beter dan de eerste helft. Misschien duurde het gewoon even voor ik er lekker in zat.

Maandag 17/01/2022:
Maandag was een rustdag, zoals ik er elke week in wil houden. Ik zat door werk vóór half 11 al aan de 10,000 stappen.

Dinsdag 18/01/2022:
Vandaag stond er dus een training op de planning. Helaas had ik erg veel buikpijn, hoofdpijn en vermoeidheid dus ik besloot -heel verstandig- om mezelf een extra dagje rust te geven. Gelukkig geef ik mezelf die ruimte daarvoor. Het is niet erg om uit te stellen, zolang het maar geen structureel probleem wordt.

Woensdag 19/01/2022: Hardlopen week 3, training 2
Vandaag voelde ik me een heel stuk beter. Goed genoeg om te hardlopen. Ik had wel een enorme drukke planning, dus had een beetje stress om hoe ik mijn dag zou gaan indelen. Ik kwam echter al rond half 10 thuis uit werk en besloot om uiterlijk half 11 ‘s ochtends dus te gaan hardlopen. Het was waterkoud door de wind, maar oh wat ging ‘ie goeeeeed! Mijn laatste interval op een tempo van 6:25 gelopen (was niet geheel mijn bedoeling), wat een minuut sneller is dan mijn 5km tempo. Ik voelde me erg voldaan na de run! Ik liep uiteindelijk 4,31km in 33:06 minuten. Het voelt erg goed om weer steeds dichterbij die 5km te komen in mijn trainingen. Ik zit trouwens al aan bijna 30km deze maand, met deze oplopende kilometers haal ik misschien zelfs de 50km nog wel deze maand!

Donderdag 20/02/2022:
Actieve rustdag! Op werk zat ik vanmorgen vóór half 9 al over de 10,000 stappen. In de middag ben ik nog even met mijn moeder naar het winkelcentrum gegaan, wat zo’n 25 minuten wandelen is. Ik zit vandaag dus heel goed in mijn stappen.

Vrijdag 21/02/2022: Hardlopen week 3, training 3.
De laatste training van de week alweer. Vandaag liep de planning iets anders dan verwacht omdat een groot pakket spontaan een paar dagen eerder binnen zou komen. Gelukkig kwam deze rond half 5 waardoor ik nog net voor het donker kon hardlopen. Ik had gedacht dat het druk zou zijn op het fietspad omdat het spitstijd was, maar dit viel me oprecht mee. Mijn training ging onwijs lekker. Het waren 10 intervallen van 2:00 met 1:00 rust, dus ik kon tijdens die intervallen lekker knallen! Uiteindelijk liep ik alle intervallen onder de 7:00, dikke prima! Ik liep 4,56km in 35:06.

Focus voor week 4:
Oeps, deze week heb ik totaal geen aandacht aan mijn krachttraining focus gegeven (what else is new?) Mijn focus voor week 4 gaat dus wéér krachttraining zijn. Hopelijk heb ik meer energie omdat ik niet meer ongesteld ben. 🙂

Hoe was jouw trainingsweek?

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.