Mijn trainingsdagboek #02

Mijn trainingsdagboek #02

De kop is eraf en trainingsweek twee is ook afgerond. Het voelt opzich gek om deze blogpost te beginnen met de vrijdag, omdat mijn laatste hardlooptraining op de donderdag is. Maar hé, eens wat anders dan de standaard maandag tot zondag. 🙂 Mijn plan voor deze tweede week was om de routine vast te houden, en ik moet zeggen dat dit absoluut is gelukt.

Vrijdag 07/01/2022:
De vrijdag is net als woensdag een vrij drukke dag. Wat huishoudelijke taken en het inpakken van mijn weekendtas zorgen ervoor dat ik na werk weinig tijd heb voor een rondje hardlopen. Ook de vrijdag is dus meestal gewoon een rustdag, tenzij in een week de donderdag een keer niet uit komt. Op werk had ik wel weer een drukke dag, deze sloot ik af met 16.516 stappen.

Zaterdag 08/01/2022:
Mijn maanddoel voor Januari: de 30 dagen 10,000 stappen badge van Garmin halen. In een week maak ik tegenwoordig dagelijks wel voldoende stappen, op één weekenddag na: de zaterdag. En precies deze eerste zaterdag dat ik dus 10,000 stappen probeerde te halen heeft het de hele dag geregend. Toch is met me deze zaterdag gelukt! Hopelijk hou ik dit vol tot het einde van Januari! 🙂

Zondag 09/01/2022: Hardlopen week 2, training 1.
Zondag zat ik wederom na véél te lang uitslapen een beetje aan te hikken tegen deze training. Ondanks dat de zon scheen, hoorde ik namelijk dat het behoorlijk fris was. Na uitstel komt afstel, zéker bij mij als hardloopster met chronisch motivatiegebrek. Hoewel, vandaag viel het me mee. Ik sleepte mezelf pas rond half 4 ‘s middags de deur uit, maar liep uiteindelijk een prima rondje. De training bestond uit 5 minuten inlopen gevolgd door 8x 2:00 en 1:00 rust. Ik liep uiteindelijk 3,74km in 29:05. De laatste twee intervallen waren wat pittig omdat ik tegenwind had, maar toch heb ik weer alle intervallen gelopen onder de 7:00 minuten per kilometer.

Één kleine bummer: ik ben vandaag mijn stappendoel vergeten en op 800 stappen na de 10,000 niet gehaald. Kortom: die wandeling van gisteren was niet nodig en mijn streak is broken. Helaaspindakaas. :’)

Maandag 10/01/2022:
Maandag was wederom een rustdag. Ondanks dat ik weer slecht had geslapen, was ik niet mega moe. Ik heb flink gelopen op werk (+17.000 stappen), dus mijn voeten waren wel enigszins vermoeid. Toch had ik wel energie om na werk dingen te doen, wat oprecht een improvement is vergeleken met vorige week maandag!

Dinsdag 11/01/2022: Hardlopen week 2, training 2
Na een onrustige nacht had ik eigenlijk weinig zin om hard te lopen na werk. Toch heb ik mijn schouders eronder gezet en de training gedaan. Wat is nou 25 minuten op een dag van 24 uur, niks toch!? Vandaag stond dezelfde training als donderdag op het programme: 5 minuten warming up en 4×4:00 met 1:00 rust. Ik liep deze training wat langzamer dan donderdag, maar dat is niet erg. Ik heb genoten van de zon, dat is het meest belangrijke wat mij betreft. Een bijkomend voordeel is dat ik mijn hartslag wat lager wist te houden. Ik rondde de training af met 3,17km in 29:05 minuten.

Woensdag 12/01/2022:
Woensdag rustdag! Een actieve rustdag, want het gaat vandaag weer goed met mijn stappendoel van 10,000 stappen. 🙂 Daarnaast ook heerlijk rustig aan gedaan.

Donderdag 13/02/2022:
Op een of andere manier heb ik sinds gisteren een rare spierpijn in mijn armen en bovenrug. Ondanks dat er een training op de planning stond heb ik het verstandige besluit genomen om een dag extra rust te nemen en de training morgen te doen.

Vrijdag 14/02/2022: Hardlopen week 2, training 3.
Daar was het, de dag waar ik niet naar uitkeek: de dag dat mijn motivatiegebrek op kwam spelen. De dag dat ik liever in mijn warme, veilige comfort zone wilde blijven en op de bank wilde hangen. Normaal gesproken ben ik niet sterk genoeg om tegen mijn gevoel in te gaan. Dit keer is het me wel gelukt, al kostte het me enigszins moeite. Ik keek mezelf aan in de spiegel en zei: “As, je kunt dit! Straks kan je een heerlijke douche nemen, jezelf warm aankleden en gewoon lekker de rest van de avond bankhangen. Je spierpijn is weg, dus je gaat!”, and it worked! Ik ging het weekend in met 3,63km in 29:06 in de benen!

Het rondje ging dit keer niet vanzelf. Ik kreeg halverwege ongeveer last van wat pijn aan de binnenkant van mijn voet, wat verdomd veel voelde als de blessure die ik in 2015 had op mijn niet-aangemeten Nike schoenen. Laat ik dit rondje toevallig lopen op een paar niet-aangemeten Nikes die ik begin 2020 had gewonnen. Aiii, voor mijn eigen veiligheid ga ik deze dus maar niet meer gebruiken en volledig trainen op mijn Brooks hardloopschoenen. Ik wil niet maanden uit de running zijn. Niet nu het zo lekker gaat!

Focus voor week 3:
Mijn focus voor week 3 gaat krachttraining zijn. Ik wil krachttraining terug implementeren in mijn hardlooptrainingen. In mijn mailbox heb ik nog een cursus van de Runner’s World met de focus op krachttraining voor hardlopers. Hier ga ik in week 3 mee beginnen. Verder wil ik natuurlijk mijn motivatie blijven vasthouden.

Hoe was jouw trainingsweek?

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.